Vull anar a...

divendres, 7 de maig del 2010

Breu història de la Quiropràxia (versió catalana)

D.D. Palmer


Abans d'introduir-nos a la història de la Quiropràxia Veterinària, hauríem de conèixer al descubridor de la Quiropràxia Moderna: D.D. Palmer (7 de març del 1845, Ontario). D.D. Palmer sempre va estar molt interessat amb el món de l'anatomia, de la fisiologia i dels camps magnètics. Ja des dels seus incis creia en la medicina sense medicaments, doncs opinava que el sistema nerviós era el major òrgan controlador del cos i que era aquest el responsable de mantenir la salut.
El 18 de setembre de 1895, D.D. Palmer va observar a un obrer que anava a treballar. Aquest obrer, Hervey Lillard, tenia problemes d'oïda i ell els relacionava a un dia que va escoltar un "crac" a nivell de les vèrtebres cervicals quan es va ajupir mentre treballava. D.D.Palmer li va preguntar si podiar examinar-li la columna vertebral i va trobar una protuberància, que la va relacionar amb una vèrtebra "fora de lloc". La seva deducció va ser que el mal posicionament de la vèrtebra podia estar pressionant un dels nervis que connectava amb l'oïda. Fent palanca amb l'apòfisi espinosa va recol·locar la vèrtebra i en Harley Lillard va quedar sorprès de la millora en la seva capacitat auditiva. La seva capacitat d'audició va anar augmentant després d'uns quants tractaments. El seu segon pacient va ser una dona amb problemes cardíacs, a la qual li van desaparèixer després de ser tractada. D.D. Palmer va veure que si dos enfermetats tan diferents com la pèrdua d'audició i els problemes cardíacs miloraven a l'alleujar la pressió que estaven patint certs nervis, no podrien altres enfermetats ser provocades també per una compressió nerviosa? D.D. Palmer va seguir investigant i així va ser com va començar la Quiropràxia Moderna.

La Quiropràxia Veterinària va tenir els seus origens a principis del s.XX en el Palmer College of Chiropractic a Davenport (Iowa, USA); però no va ser fins al 1986 quan es va començar un projecte a partir de la World Conference on Animal Chiropractic en el Life Chiropractic College per tal de divulgar en què consistia aquesta "nova teràpia". La pionera d'aquest projecte va ser Sharon Willoughby, DVM, DC.

Sharon Willoughby, DVM, DC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada